Известие

Collapse
No announcement yet.

свирещи спирачки!!! Помощ ще си посегна!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• свирещи спирачки!!! Помощ ще си посегна!!!

колеги,
    преди 2 седмици смених предни дискове и накладки. избраната от мен марка е Textar. колата спира прекрасно, но има един огромен недостатък - още от първия ден спирачките свирят ужасяващо. чух всякакви коментари че е нормално в началото и че ще се наместят, но мамка му не се наместват! свирят когато загреят и при не много силно натиснат педал на спирачката. много е досадно и изнервящо. моля Ви помоглете ми. някой ако знае да каже защо се чува това адско скрибуцане и как да го премахна!
    няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Re: свирещи спирачки!!! Помощ ще си посегна!!!

Първоначално публикувано от bouncer
    колеги,
    преди 2 седмици смених предни дискове и накладки. избраната от мен марка е Textar. колата спира прекрасно, но има един огромен недостатък - още от първия ден спирачките свирят ужасяващо. чух всякакви коментари че е нормално в началото и че ще се наместят, но мамка му не се наместват! свирят когато загреят и при не много силно натиснат педал на спирачката. много е досадно и изнервящо. моля Ви помоглете ми. някой ако знае да каже защо се чува това адско скрибуцане и как да го премахна!
    Колко километра мина след смяната?
    Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

Ами върви пак в сервиза и им кажи да ти ги отпуснат леко!!!
      "Свини! Вечно ли искате да живеете?!" Фридрих Велики — 1757 г.
      sigpic

Comment

ако при силно натиснат педал не свирят са ти заминали водачите
        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

от смяната са минали около 400-500 км. колега, какви са тези водачи и за какво служат?

Comment

аз мисля че си е от накладките... в друга тема бях споделил че лично аз като съм слагал хубави накладки не са ми свирили никога .... никви напасвания и кви ли не измислици там.... така беше и последния път.... нито едно изскърцване при смяната на предните (оригинални) и така беше и със задните (RH)... 500км са много ми се струва да издават звуци....
            Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

Първоначално публикувано от proper
              аз мисля че си е от накладките...
              Ами Textar са хубави, освен ако не е попаднал на ментета.
              Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от Max
                Първоначално публикувано от proper
                аз мисля че си е от накладките...
                Ами Textar са хубави, освен ако не е попаднал на ментета.
                именно...
                Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

Щом спират както трябва едва ли са ментета, щото има такива дето не свирят ама и не спират .

За Textar-a съм чувал, че просвирват от време на време, но все отзивите са били добри.

Тези 400-500км ако са изминати и половината на извънградско са даже малко.
                  Alfa Romeo 155 1.8TS
                  Alfa Romeo 156 1.9 16V m-jet

Comment

дисковете и накладките не са ментета 100%. Лично съм ги свалял от камиона веднага след пристигането му от митница.

Comment

re

Аз като я взех мойта преди година и половина горе-долу също смених предни дискове и спира4ки и ве4е година и половина не спират да свирят ама мнооогооо.. не знам каква марка са ама се изнервям та затова кажете наистина какви са тия вода4и?
                      GTV 2.0 TS - dead
                      156 2.4 JTD - dead
                      147 1.6 TS - dead
                      BMW 520 E39 - live

Comment

еми това дето фиксира накладката и тя се движи равномерно без да се криви
                        викат им и супорти
                        погледнете спирачния апарат просто

вируса беше писал как се оправят - има го из форума - ама май ефекта е краткотраен

Comment

Всъщност това свирене се дължи на вибрация, но не към спирачния диск. При някои модели не задължително лоши накладки - просто липсва на гърба на накладките добра подложка или слагат някаква грозна хартия - при мен това беше причината за ефекта Влака идва. Последно поради липса на други накладки към момента сложих ICER и тея свирят като за световно, същите на други коли въобще не са присвирвали!
                          Коментирали ли сме с колеги и наистина се оказа, че скъпите накладки имат различно покритие откъм задната страна.
                          ex ALFA ROMEO 156 1.8 TS '98

Comment

аз оправих супортите и помолих в сервиза да направят нарез на накладките но това не помогна особено много.
                            факт е че момчетата казаха че съм запалил накладките според тях защото единия диск бил посинял ( каквото и да значи това).
                            ама след като дадох 600 лв за предни дискове и накладки някакси не искам да ги сменям скоро!!!! ще си свири и тва е! ай сиктир!!!

Comment

Първоначално публикувано от bouncer
                              а диск бил посинял ( каквото и да значи това).
                              значи че караш невнимателно и освен това че диска е за смяна

Comment

Working...
                              X